Китай не збирається здаватися на ринку пам'яті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай не збирається здаватися на ринку пам'яті

Технології&Авто
429
Китай є найбільшим імпортером чіпів пам’яті і при цьому активно нарощує свої амбіції в якості самостійного виробника. Нещодавні санкції США проти виробника DRAM-пам’яті Fujian Jinhua Integrated Circuit Company, заснованого при активній підтримці влади Китаю, а також нинішня напруженість у торгівлі між США і Китаєм сповільнять темпи розвитку місцевого сектора чіпів пам’яті.
Samsung і SK Hynix продовжують розширювати свій технологічний розрив з конкурентами в сегменті DRAM, Samsung вже розробляє чіпи LPDDR5 класу 10 нм, а SK Hynix представила першу в галузі пам’ять DDR5, яка повністю відповідає стандартам JEDEC.
Згідно з даними DRAMeXchange, частка Samsung і SK Hynix на світовому ринку DRAM досягла 74,6% в третьому кварталі 2018 року, а за ними йде американська Micron Technology з часткою в 21,1%.
На думку виконавчого директора Powerchip Technology Френка Хуанга, ескалація напруженості в торгівлі між США і Китаєм призведе до сповільнення розвитку китайської напівпровідникової промисловості в цілому. Заборона США на експорт для Fujian Jinhua, обвинуваченої разом з UMC в крадіжці комерційних таємниць Micron, є серйозною перешкодою на шляху розвитку сектора пам’яті Китаю. Спершу Fujian Jinhua планувала приступити до виробництва DRAM першого покоління за технологією 3X-нм в кінці 2018 року, але тепер діяльність компанії переживає етап невизначеності.
Ситуація може ще сильніше підштовхнути китайський уряд до активних дій з розвитку місцевих високотехнологічних галузей промисловості, щоб підвищити самостійність країни.
Дві інші китайських компанії – YMTC і Innotron Memory – готуються до початку комерційного виробництва в 2019 році, що стане значним прогресом Китаю в сфері DRAM. YMTC приступила до постачання зразків свого 64-шарового 3D-NAND-чіпа, а масове виробництво, ймовірно, почнеться в третьому кварталі 2019 року. У 2020 році компанія планує перейти до масового виробництва вже 128-шарової пам’яті.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас