Банкірам не вистачає платоспроможних позичальників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкірам не вистачає платоспроможних позичальників

Кредит&Депозит
2694
Платоспроможний попит на кредити задоволений повністю, тому якісних позичальників потрібно виховувати.
Такої думки дійшли учасники круглого столу на тему “Що чекає банківську систему в 2019 році?”, організованого «Фінансовим клубом».
«Якщо ми говоримо про доступність кредитування, то воно доступне в першу чергу для здорових і прозорих компаній. Ми плачемо, що їх так мало. Між банками іде боротьба за таких позичальників», – заявив голова Ради Незалежної асоціації банків України, старший радник Альфа-Банку Роман Шпек на круглому столі «Що чекає банківську систему в 2019 році?», організованому «Фінансовим клубом». На думку заступника голови Укргазбанку Тамари Савощенко, платоспроможний попит на кредити задоволений повністю.
Заступник голови НБУ Катерина Рожкова підрахувала, що кредитування позичальників, які не допустили агресивних дефолтів протягом кризового періоду, зростає досить високими темпами – на 23% рік до року у гривні і на 17% рік до року у валюті.
«Банки концентруються на кредитуванні сільського господарства, будівництва, переробної промисловості», – уточнила чиновник.
Нових платоспроможних позичальників банкіри повинні виховувати самостійно. «Клієнта необхідно вирощувати. І це вже питання в тому числі до уряду: які у нас є для цього програми, яке фінансування виділяється, наскільки ефективно використовуються ці кошти? Питання вирощування клієнтів – стратегічне”, – вважає член Ради НБУ Василь Фурман. «Формуйте свого клієнта, формуйте попит на якісну послугу», – закликала Катерина Рожкова.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас