Україна приєдналася до Конвенції про вантажну марку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна приєдналася до Конвенції про вантажну марку

Казна та Політика
381
Україна приєдналася до Протоколу 1988 року до Міжнародної конвенції про вантажну марку 1966 року.
Про це повідомляє АМПУ.
“Приєднання України до цього міжнародного договору сприятиме вдосконаленню правил щодо оглядів та видачі обмірювальних свідоцтв суднам, що здійснюють міжнародні рейси, з метою забезпечення безпеки судноплавства”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з повідомленням, церемонія відбулася 5 грудня в штаб-квартирі Міжнародної морської організації (ІМО) в Лондоні.
Конвенція про вантажну марку – міжнародна конвенція, підписана 5 квітня 1966 року в Лондоні з ініціативи Міжнародної морської організації. У 1988 році спеціальним Протоколом до неї були внесені зміни, пізніше, в 2003 році доповнена Комітетом з безпеки на морі ІМО. Змінена Конвенція про вантажну марку (КГМ-66/88) набрала чинності 1 січня 2005 року, йдеться в повідомленні АМПУ.
Конвенція забороняє вихід в море суднам в міжнародний рейс, якщо вони не були належним чином оглянуті, їм не було нанесено вантажну марку і не видано Міжнародне свідоцтво про вантажну марку або, коли необхідно, Міжнародне свідоцтво про вилучення для вантажної марки. У Додатках до Конвенції встановлюються правила визначення вантажних марок, умови призначення та величини надводного борту, модифікації конвенційних вимог щодо зон, районів і сезонних періодів, а також наводяться форми Міжнародного свідоцтва про вантажну марку.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас