"Бізнес душать"? Рева розповів, де збирається шукати ресурс для збільшення пенсій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Бізнес душать"? Рева розповів, де збирається шукати ресурс для збільшення пенсій

Казна та Політика
13981
Сплата єдиного соціального внеску власниками підприємств за своїх працівників – єдине і природне джерело надходжень для виплат пенсій.
Так вважає міністр соціальної політики України Андрій Рева.
“Персонал 75 відсотків приватних підприємств отримує заробітну плату 3723 гривні, а 84 тисячі керівників приватних підприємств декларують зарплату на рівні 3723 гривні. З 22 мільйонів працездатного населення ЄСВ платять 12 мільйонів, а офіційно працюють 16 (мільйонів-ред.)… Але спробуйте прийти з перевіркою на підприємство, і відразу почуєте “бізнес душать”, – сказав Рева.
Рева пропонує, щоб ці 84 тисячі керівників підприємств заплатили ЄСВ на виплату пенсій не з мінімальної зарплати, а з подвійної ставки.
“Їм кожному на місяць потрібно буде доплатити пенсіонерам 1000 гривень, але що ми чуємо? “У тінь підемо, це аморально”. Я вважаю, що аморально – це пенсія півтори тисячі гривень”, – підкреслив міністр.
Він також розповів про істотний опір, який чиниться зараз розробленому законопроекту для боротьби зі схемами мінімізації сплати ЄСВ.
“У 2016 році розмір ставки ЄСВ Верховною Радою був знижений з 38 до 22 відсотків, і фактично пенсіонери заплатили великому бізнесу 65 мільярдів гривень. Але ми не можемо повернути ставку ЄСВ, тому що не можна двічі увійти в одну річку, та й не потрібно цього робити. Тому, коли ми говоримо про те, що потрібно робити для отримання ресурсу на збільшення пенсій, то ці ресурси є – це тіньова економіка. І нами розроблено законопроект з ЄСВ, його вороже сприйняла наша “прогресивна громадськість”, для якої власний егоїзм є більш важливим, ніж гуманізм”, – пояснив Рева.

Мої fiнанси:

  • Нинішнє законодавство передбачає сплату 22% зазначеного податку із зарплат не вище ніж 15 мінімальних (55,8 тис. грн).
  • Законопроект, що був розроблений Мінсоцполітики і затверджений Кабміном 14 листопада, пропонує нараховувати ЄСВ за цією ставкою на зарплати, не вище ніж 25 мінімальних (104 тис. грн).
  • Понад цю суму запровадити регресивну шкалу аж до 5% ЄСВ на зарплати, що перевищують 270 розмірів мінімальних зарплат.
  • Додаткові надходження до бюджету від таких заходів можуть становити до 10 млрд гривень, вважають у Мінсоцполітики.
До речі, якщо не вистачає грошей до зарплати або пенсії, finance.ua завжди допоможе підібрати оптимальні умови для швидкої позики. Отримати кілька тисяч гривень за 10-20 хвилин собі на картку реально.

Отримати гроші швидко 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас