Китайці зібралися купити більш ніж 25% ПФТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці зібралися купити більш ніж 25% ПФТС

Фондовий ринок
720
Китайська товарна біржа Bohai Commodity Exchange Co., Ltd (BOCE) знову має намір купити більш ніж 25% акцій фондової біржі ПФТС.
Про це свідчать дані Антимонопольного комітету.
АМКУ проведе засідання 6 грудня, в ході якого має намір розглянути результати розгляду справи про купівлю BOCE акцій фондової біржі ПФТС.
Bohai Commodity Exchange Co., Ltd (BOCE) вже подавала в АМКУ документи на купівлю більш ніж 25% акцій фондової біржі ПФТС в квітні поточного року.
На початку травня АМКУ відмовив китайській біржі.
Нагадаємо, в липні минулого року стало відомо, що Bohai Commodity Exchange Co., Ltd (BOCE) мала намір купити “Українську Біржу”.
При цьому в компанії Dragon Capital, яка є акціонером “Української біржі”, підтвердили намір BOCE купити українську біржу.
“Переговори почалися рік тому. З того моменту китайська сторона здійснює перевірку підприємства і збирає аналітику. Ми спільно з нашими партнерами зробили їм пропозицію. Поки що вони до нас не поверталися”, – прокоментував Денис Мацуєв, директор Dragon Capital.

Довідка finance.ua:

  • BOCE – найбільша спотова товарна біржа в Китаї з річним оборотом в 1 трлн доларів.
  • Компанія заснована в 2009 році за участю приватних китайських інвесторів, кількох державних компаній, а також муніципалітету штату Тянцзин, КНР.
  • На початку липня 2017 BOCE, що стала переможцем конкурсу з продажу 99,9% акцій УБРР, здійснила повну оплату за пакет акцій банку.
  • До державного бюджету надійшло 82,83 млн гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас