На Харківщині відкрили нове газове родовище — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Харківщині відкрили нове газове родовище

Енергетика
766
Державна компанія “Укргазвидобування” заявила про відкриття нового газового родовища в Україні. Воно розташоване на території Харківської області, повідомляє прес-служба компанії.
На етапі геологічного вивчення з’ясувалося, що запаси відкритого родовища складають як мінімум 400 млн кубічних метрів.
Перспективні ресурси родовища в цілому можуть скласти близько 3,7 млрд куб. м.
Родовище було відкрито в листопаді після завершення буріння та випробування пошукової свердловини, яка була закладена за результатами аналізу геологічної будови площі. Зараз компанія займається облаштуванням свердловини і введенням її в пробну експлуатацію.
Також тривають пошуково-розвідувальні роботи на новому родовищі.
“Укргазвидобування” відзначає, що це вже четверте нове родовище, яке було відкрито на території Харківщини. Їх перспективні ресурси становлять 8,2 млрд куб. м блакитного палива.
Раніше повідомлялося, що голова компанії “Нафтогаз України” Андрій Коболєв веде переговори в Лондоні з кількома великими нафтогазовими компаніями з розробки газових родовищ в Україні.
За словами Коболєва, в України є значний потенціал для відновлення обсягу видобутку газу, який був втрачений за останні 50 років. Якщо раніше, за часів СРСР, країна видобувала близько 70 мільярдів кубометрів газу на рік, то зараз – близько 20 мільярдів кубометрів.
Для відновлення колишніх потужностей, за словами Коболєва, потрібно ввести в експлуатацію розвідані родовища, а також використовувати поклади сланцевого газу і родовища на шельфі Чорного моря.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас