ВС визнав за облгазами обов'язок власним коштом встановлювати лічильники населенню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВС визнав за облгазами обов'язок власним коштом встановлювати лічильники населенню

Енергетика
905
Встановлення індивідуальних приладів обліку природного газу для населення має здійснюватися коштом операторів газорозподільних мереж (ГРМ), в чиї тарифи на оплату спожитого газу вже закладені відповідні витрати.
Такого висновку дійшла Велика палата Верховного суду за результатами розгляду позову, поданого рядом фізосіб проти ПАТ “Криворіжгаз”.
Про це повідомила прес-служба суду.
У квітні 2017 року позивачі звернулися до суду з вимогою визнати за ними право на встановлення лічильників газу коштом оператора ГРМ, а також визнати, що ПАТ “Криворіжгаз” зобов’язане своїм коштом до 1 січня 2018 року провести встановлення в їхніх квартирах лічильників газу.
Крім того, позовна заява містила вимогу визнати такою, що суперечить законодавству, пропозицію облгазу щодо врегулювання відносин в питанні встановлення загального вузла обліку, зняття показань з нього шляхом підписання відповідного договору.
“Відмова відповідача встановити індивідуальні лічильники позивачам суперечить вимогам законодавства, порушує їхні права як споживачів… Саме на суб’єкт господарювання – газорозподільну організацію покладено обов’язок встановлення лічильників газу для населення, і тільки він масить вживати заходів щодо залучення інших джерел фінансування цих робіт, покладання такого обов’язку на споживачів неправомірне”, – зазначено в повідомленні прес-служби.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас