КС визнав неконституційним зменшення окладу суддів місцевих судів та відсутність доплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КС визнав неконституційним зменшення окладу суддів місцевих судів та відсутність доплат

Казна та Політика
353
Конституційний суд України (КС) визнав неконституційним зменшення посадового окладу судді місцевого суду та позбавлення права суддів, які не здійснюють правосуддя, на отримання доплат до окладу.
Як повідомляє в середу відділ комунікації КС та правового моніторингу, відповідне рішення суд виніс за конституційним поданням Верховного суду України щодо відповідності Основному закону положень ч. 3, 10 ст. 133 закону України “Про судоустрій і статус суддів” в редакції закону України “Про забезпечення права на справедливий суд”.
Своїм рішенням суд визнав такими, що не відповідають Конституції, положення ч. 3 ст. 133 Закону України “Про судоустрій і статус суддів” у редакції Закону “Про забезпечення права на справедливий суд”. “Це положення підлягає застосуванню в його первинній редакції, а саме: “посадовий оклад судді місцевого суду встановлюється у розмірі 15 мінімальних заробітних плат, визначених законом і впроваджується поетапно”, – йдеться в повідомленні відділу комунікації суду.
Також КС визнав таким, що не відповідає Основному закону, положення ч. 10 ст. 133 закону №2453 в редакції закону №192, за яким “суддя, який не здійснює правосуддя (крім випадків тимчасової непрацездатності, перебування судді у щорічній оплачуваній відпустці), не має права на отримання доплат до посадового окладу”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас