Долар дешевшає до євро і фунта, трейдери оцінюють сигнали про відносини США і КНР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дешевшає до євро і фунта, трейдери оцінюють сигнали про відносини США і КНР

Валюта
543
Долар США дешевшає відносно євро і фунта стерлінгів на торгах у середу, єна послаблюється на тлі зростання апетиту до ризику після підтвердження Пекіном досягнення домовленостей з питань торгівлі з Вашингтоном.
Міністерство торгівлі Китаю заявило в середу, що Пекін почне швидко реалізовувати домовленості, вже досягнуті з Вашингтоном, а також сприяти проведенню запланованих переговорів з США.
Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп і голова КНР Сі Цзіньпін, зустріч яких пройшла в рамках саміту G20 в Буенос-Айресі в минулі вихідні, досягли низки домовленостей, що дозволили зняти напруженість у відносинах двох держав. Сторони домовилися провести переговори з метою вирішення спірних питань в сфері торгівлі протягом 90 днів.
Д.Трамп написав у своєму мікроблозі в Twitter в середу, що впевнений в досягненні угоди між США і Китаєм “або зараз, або в майбутньому”. “У нас або буде серйозна угода з Китаєм, або не буде ніякої, і тоді ми введемо істотні мита на товари китайського експорту. Зрештою, я впевнений, ми укладемо угоду з КНР – або зараз, або в майбутньому”, – написав Д.Трамп.
Пара євро/долар торгується на рівні $1,1352 у порівнянні з $1,1343 на закриття попередньої сесії. Курс фунта до долара піднявся до $1,2741 з $1,2719 напередодні.
Індекс ICE, що відстежує динаміку долара США відносно шести основних світових валют, втрачає 0,1% на торгах у середу.
Курс американської валюти до єни збільшився до 113,09 єни в порівнянні з 112,77 єни у вівторок, курс євро до єни піднявся до 128,37 єни проти 127,92 єни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас