Єврокомісія запропонувала збільшити роль євро в європейській фінансовій системі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія запропонувала збільшити роль євро в європейській фінансовій системі

Світ
294
Єврокомісія (ЄК) в середу запропонувала низку заходів для збільшення ролі євро як в європейській фінансовій системі, так і на міжнародній арені, рекомендувавши країнам ЄС ширше використовувати єдину валюту в нафтовому секторі та інших стратегічних галузях економіки.
“Незважаючи на те, що європейські компанії є як великими покупцями, так і великими виробниками, вони, як і раніше, ведуть розрахунки в доларах США на ключових стратегічних ринках, часто навіть в торгівлі один з одним”, – йдеться в заяві ЄК.
“У зв’язку з цим бізнес піддається валютним і політичним ризикам, включаючи можливість прийняття односторонніх рішень, які безпосередньо позначаються на транзакціях, що здійснюються в доларах”, – зазначають в ЄК.
Регулятор пропонує країнам ЄС ширше використовувати євро в міжнародних енергетичних угодах і операціях, вважаючи, що “європейський бізнес виграє від збільшення автономії і зможе фінансувати себе при зниженні ризиків, пов’язаних з прийняттям законодавчих заходів у третіх країнах”.
“Це підтримає рух ЄС до мети забезпечення в регіоні безпеки, стійкості та доступності поставок енергоносіїв”, – йдеться в заяві ЄК.
Регулятор проведе серію консультацій з представниками галузі щодо можливостей ширшого використання євро в розрахунках за нафту, нафтопродукти і газ.
Серед інших галузей, де рекомендовано збільшити використання євро в угодах, – гірничодобувний, сільськогосподарський і виробничий сектори.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас