Легальний ринок праці за кордоном охоплює 3-4% трудових мігрантів - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Легальний ринок праці за кордоном охоплює 3-4% трудових мігрантів - експерт

Світ
186
Легальний ринок праці за кордоном охоплює не більше 4% трудових мігрантів і необхідні зміни в законодавстві для підвищення цієї частки, повідомив адвокат, голова адвокатського об’єднання “Войченко і Дульський” Сергій Войченко.
“Через легальний ринок за 2017 рік виїхало 83 тис. осіб. Тільки Польща надала 1,7 млн ​​запрошень на роботу для українців. Фактично, легальний ринок малий і охоплює не більше 3-4% людей, які працевлаштовуються за кордоном”, – сказав він.
С.Войченко також вважає, що держава повинна сприяти громадянам працевлаштуватися за кордоном, адже заробітні плати в Україні не дозволяють утримувати сім’ю.
За його словами, редагування, які збираються внести в закон України “Про зайнятість населення та загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”, шляхом регулювання та тиску на приватні агентства з працевлаштування зроблять співпрацю із зарубіжними роботодавцями невигідною і посприяють розвитку чорного ринку трудової міграції.
Експерт зазначив, що для морського сектора ліцензійні умови є нездійсненними і суперечать Конвенції з праці в морському судноплавстві.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас