Темпи зростання кредитування населення досягли 40% - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Темпи зростання кредитування населення досягли 40% - НБУ

Кредит&Депозит
673
Національний банк України очікує наступного року високі темпи зростання кредитування.
Про це заявила перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова.
“У 2018 році темпи кредитування населення зрстали дуже швидко. Темпи зростання становили близько 40% рік до року. Ця тенденція почалася на початку 2017 року, і ми очікуємо, що наступного року зростання кредитування продовжиться”, – заявила Рожкова.
За її словами, лідером було споживче кредитування або заставні кредити.
“Дуже багато банків пішли в цей сегмент, оскільки він високоприбутковий і широко диверсифікований. Незважаючи на такий високий темп зростання, ми не бачимо системних ризиків в цьому напрямку”, – додала Рожкова.
Тим не менш, в 2019 році в процесі діагностики НБУ планує приділити особливу увагу споживчому кредитуванню для того, щоб зрозуміти, наскільки цей портфель може витримувати навантаження в разі якихось кризових умов.
“Іпотека починає відновлюватися, хоча тенденції нестійкі”, – сказала Рожкова.
Щодо кредитування корпоративного сектору, то зараз статистика не дає розуміння повної картини – протягом 2018 року банки здійснювали багато реструктуризацій і списань раніше зарезервованих активів.
“Кредитування позичальників, які не допустили агресивних дефолтів протягом кризового періоду, зростає досить високими темпами – 23% рік до року у гривні і 17% рік до року у валюті. Банки концентруються на кредитуванні сільського господарства, будівництва, переробної промисловості”, – констатувала перша заступник голови НБУ.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції за кредитами в Україні. Щоб допомогти вам з вибором кредиту, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. За його допомогою можна швидко і комфортно обрати необхідний саме вам кредитний продукт.

Помічник з кредитів 🧐

За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас