Нові пільги для ''єврономерів'': Южаніна зробила уточнення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові пільги для ''єврономерів'': Южаніна зробила уточнення

Казна та Політика
8591
Ніяких поступок власникам авто на єврономерах в Україні не буде — термін пільгового розмитнення не збільшиться.
Про це заявила глава податкового комітету Ніна Южаніна.
“Інформації, що власники не можуть розмитнити авто, немає. У геометричній прогресії йде процес кожен день. Чим більше люди будуть готувати документи для розмитнення, тим краще. Ці провокаційні заяви, які вже зробила Тетяна Острикова, дають надію людям ще трохи почекати, але це неправильно. Більш тривалий період не буде передбачено, адже є досвід інших країн, де проводили подібні акції. І вони не можуть бути тривалими”, — заявила нардеп.
Зараз же народні депутати з профільного комітету працюють зі зверненнями українців, які вирішили пройти процедуру розмитнення. Як виявилося, вагома частина власників євроавто гадки не мають, що потрібно робити.
“Максимально комітет координує роботу всіх служб, щоб робота йшла, і ми відповідаємо на всі запитання людей. Якщо потрібні зміни до порядків або більш м’які норми, ми це все робимо. Кожен день розбираємося із конкретними випадками, з якими стикаються люди”, — запевняє Южаніна.

Довідка finance.ua

  • 8 листопада Верховна Рада підтримала нові правила розмитнення автомобілів із європейської реєстрацією в Україні. Закон передбачає введення базових ставок для автомобілів залежно від типу двигуна і його обсягу.
  • Для бензинових двигунів об’ємом до 3000 і більше 3000 куб. см вводяться базові ставки відповідно € 50 і € 100.
  • Для дизельних двигунів об’ємом до 3500 і більше 3500 куб. см вводяться базові ставки відповідно € 75 і € 150.
  • Рада ввела великі штрафи за порушення правил ввезення таких автомобілів на територію України. Власники авто на єврономерах не згодні з низкою положень цих законів, через що в багатьох регіонах України проходили акції протесту.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас