Названо 6 неприємних прогнозів для світової економіки на 2019 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо 6 неприємних прогнозів для світової економіки на 2019 рік

Світ
2151
Данський Saxo Bank, відомий сміливістю прогнозів, опублікував свій погляд на 2019 рік. Хоча документ вийшов під назвою «малоймовірні події, які можуть вчинити величезний вплив на фінансові ринки», однак все одно активно обговорювався на ринку.
В першу чергу його головний пункт – стосовно американського центробанку. У Saxo Bank вважають, що президент США Дональд Трамп може відправити у відставку керівника Федеральної резервної системи Джерома Пауелла. І призначити замість нього президента Федерального резервного банку Міннеаполіса (один з 12 федеральних резервних банків США, що утворюють ФРС) Ніла Кашкарі.
«На засіданні Федерального комітету з операцій на відкритому ринку в грудні 2018 року глава ФРС Джером Пауелл при незначній перевазі під час голосування підтримує підвищення процентної ставки. Це виявляється останньою краплею, і американська економіка і акції негайно починають швидке падіння в першому кварталі 2019 року», – вказується в прогнозі банку. До літа 2019 року акції можуть опинитися в глибокій ямі, а крива прибутковості держпаперів США піде вниз.
«Найголовніше, що тут цікаво – це обвал на ринку акцій. Про нього ми говоримо дуже давно, хоча ми і не впевнені, що «бульбашка» лопне саме в першому кварталі. Природно, цей сценарій матиме руйнівні наслідки для всіх глобальних ринків. Все опиниться під ударом – нафта, акції та валюти країн, що розвиваються», – прокоментував прогноз директор аналітичного департаменту Альпарі Олександр Разуваєв.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас