"Не грати на боці супротивника" - експерт про роботу банківської системи в умовах воєнного стану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Не грати на боці супротивника" - експерт про роботу банківської системи в умовах воєнного стану

Банківські метали
861
Фахівці стверджують, що зараз підстав для нових адміністративних заходів на валютному ринку немає. 75 млрд гривень накопиченої ліквідності дозволять фінустановам виконувати всі свої зобов’язання.
Про це в ефірі передачі “Фінансовий тиждень” повідомив Голова ради Незалежної асоціації банків Роман Шпек.
“Банківська система на сьогоднішній день здорова, має достатньо ліквідності, має доступ до стандартних інструментів Національного банку щодо екстреної підтримки. Тиждень, який ми прожили в умовах воєнного стану, показує, що потреби такої банки не мали”, – повідомив Роман Шпек.
Збалансований бюджет на наступний рік, продовження співпраці з МВФ та іншими міжнародними донорами залишаються підтримкою для української гривні, яка після різкої девальвації на початку тижня вже повернулася до звичних рівнів.
“Надзвичайно важливо всім клієнтам банків не бути під впливом емоцій і не починати грати на боці супротивника. Наприклад, проаналізуємо такий факт: в понеділок багато банків виставляли курс по 30 грн за дол. Нині 28,4 грн за дол. Отже люди втратили десь по дві гривні на доларі, здійснюючи такі операції”, – зазначив Голова ради Незалежної асоціації банків.
За матеріалами:
Фінансовий тиждень
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас