Ідея Банк увійшов до топ-10 рейтингу стабільності банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ідея Банк увійшов до топ-10 рейтингу стабільності банків

Особисті фінанси
11
За підсумками третього кварталу 2018 року Ідея Банк увійшов до топ-10 рейтингу стабільності банків за версією фінансового видання «Мінфін».
Оцінка діяльності банків проводилася на підставі даних офіційної звітності станом на 1 жовтня 2018 року і включала фінустанови, портфелі роздрібних депозитів яких складають від 1 млрд грн. Всього до рейтингу увійшла 31 фінустанова.
В даному рейтингу Ідея Банк зайняв 10-й рядок, покращивши таким чином свої позиції в порівнянні з попереднім кварталом відразу на 4 позиції. При цьому в рейтингу лояльності вкладників Ідея Банк зайняв 8 сходинку, набравши 4 бали з найвищих 4.8.
У рейтингу враховувалися такі показники як якість активів, ліквідність і прибутковість, достатність капіталу, можливість зовнішньої підтримки з боку акціонерів, приріст вкладів, платіжна репутація, масштаб діяльності. Також при оцінці діяльності банків була проаналізована частка банків на ринку роздрібних депозитів і досвід роботи на ринку в цілому.
За даними видання «Мінфін», краще за всіх за підсумками стрес-тестів показали себе дочірні структури західних банків – жодному з таких банків додатковий капітал не знадобиться навіть при самому песимістичному сценарії.
За матеріалами:
Ідея Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас