Microsoft відмовиться від Edge — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft відмовиться від Edge

Фондовий ринок
919
Edge, що поставляється в складі операційної системи Windows 10, не виправдав покладених на нього надій і дотепер так і не увійшов до першої трійки популярних веб-оглядачів, яку очолює Google Chrome.
Не допомогли навіть спроби «умовити» користувачів відмовитися від встановлення сторонніх додатків.
Ринкова частка Edge ледь перевищує 4%, що, якщо вірити даним інтернет-видання Windows Central, стало для редмондського софтверного гіганта приводом замислитися про його майбутнє.
Як повідомляє джерело, незабаром Microsoft відмовиться від Edge. Замість нього браузером за замовчуванням в Windows 10 стане новий додаток, в якому движок EdgeHTML замінять на вихідні коди відкритого проекту Chromium, які використовуються не тільки в згаданому вище Google Chrome, але також Vivaldi, Opera та інших. Очікується, що це забезпечить новому браузеру Microsoft низку очевидних переваг, в тому числі розширить функціональність, підвищить стабільність і скоротить витрату системних ресурсів.
За попередніми даними, проект носить кодову назву Anaheim і вже перебуває в стадії розробки. Перші версії для інсайдерів можуть бути випущені на початку 2019 року. А ось як буде в підсумку називатися новий продукт, поки ніхто не знає. Не виключено, що в Редмонді вирішать зберегти бренд Edge, тим більше що Android-версія програми вже зараз заснована на движку Blink з Chromium.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас