НБУ висловився щодо активної видачі кредитів деякими банками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ висловився щодо активної видачі кредитів деякими банками

Кредит&Депозит
1108
НБУ насторожено спостерігає за активними операціями валютного кредитування деякими банками з вітчизняним капіталом.
Про це повідомив директор департаменту фінансової стабільності НБУ Віталій Ваврищук.
“Ми бачимо картину в розрізі окремих банків, і нас це насторожує, що після кризи для деяких установ дедоларизація не відбулася. Одні банки поставили собі за мету знизити частку валютних кредитів і успішно йдуть до неї, тоді як інші – це банки з вітчизняним капіталом – і далі активно кредитують у валюті”, – сказав він на брифінгу в понеділок у Києві.
За словами В. Ваврищука, Нацбанк має намір реагувати на цю ситуацію виключно приділяючи особливу увагу якості валютного портфеля.
“Ми не будемо встановлювати якесь цільове значення доларових кредитів або депозитів. Ми спробуємо переконати банки, що валютні кредити повинні надаватися виключно високоякісним, платоспроможним позичальникам, які достатньо хеджовані і мають достатню валютну виручку”, – сказав він.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо кредитів в Україні. Щоб допомогти вам з вибором кредиту, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам кредитний продукт.

Помічник з кредитів 🧐

За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас