Таксисти на єврономерах можуть залишитися без роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Таксисти на єврономерах можуть залишитися без роботи

Казна та Політика
1832
В Україні зайнялися реформуванням ринку таксомоторних перевезень. Уже цього року Мінінфраструктури збере робочу групу в складі фахівців з Офісу ефективного регулювання BRDO і учасників ринку, які спільно займуться розробкою відповідного законопроекту.
За даними експертів, близько 98% ринку таксі в Україні працює в тіні. Не секрет, що більша частина з них – автомобілі на іноземній реєстрації. Ліцензії не працюють, штрафи для нелегальних перевізників – теж. Тому чиновники разом з учасниками ринку вирішили повністю переписати правила для таксистів.
Як реформуватимуть в Україні ринок таксі і чи залишаться єврономери без роботи, розповів спікер Асоціації відповідальних перевізників Олександр Дяченко.
Чиновники і офіційні учасники ринку пропонують скасувати ліцензії як такі і ввести декларативний принцип для реєстрації водіїв. Дозволи хочуть видавати на термін не більше року. При цьому реєструватися як юрособа чи ФОП буде не потрібно. Але заплатити за дозвіл все ж доведеться. Та й без техогляду транспорту не обійтися. Україна взяла на себе зобов’язання перед ЄС ввести до 2022 року обов’язковий техогляд для таксистів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас