ЄБРР скорочує фінансування України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР скорочує фінансування України

Казна та Політика
1076
Європейський банк реконструкції та розвитку скорочує темпи кредитування українських програм. У січні-листопаді 2018 року він профінансував у нашій країні 21 кредитний проект на загальну суму в €450 млн, повідомив провідний радник із зовнішніх зв’язків ЄБРР Антон Усов.
Це гірше за торішній результат, коли ЄБРР вклав в Україну €740 млн. В 2017 році країна опинилася на першому місці за обсягами фінансування в Східній Європі та на Кавказі. А якщо говорити про загальні обсяги фінансування Європейського банку по всьому світу, то ми були третіми після Туреччини (€1,54 млрд.) і Єгипту (€1,41 млрд).
Зовсім нещодавно українська влада покладала великі сподівання на спільний проект з фінансування поставок газу в нашу країну. Американський конгломерат Goldman Sachs спільно з Європейським банком повинні були надати НАК «Нафтогаз» синдикований кредит загальним обсягом $250 млн ($100 млн. — ЄБРР). Гарантом кредитної угоди повинна була стати американська урядова організація Overseas Private Investment Corporation (OPIC).
Очікувалося, що проект буде розглянутий на початку вересня. Однак до листопада він остаточно заглох. За чутками, через ризики, які аналітики Goldman Sachs побачили в нашому “Нафтогазі”. Американці вирішили не влаштовувати великого галасу і просто відклали проект в дальню шухляду. У Європейському банку відмовляються коментувати ситуацію.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас