Конкурент SpaceX показав свою ракету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конкурент SpaceX показав свою ракету

Технології&Авто
1628
Американська компанія Blue Origin в керівництві користувача корисного навантаження ракети New Glenn, опублікованому в жовтні, представила подробиці про багаторазовий перший ступінь носія, повідомляє NASA.
У довіднику зазначається, що при виведенні космічного апарата на геоперехідну орбіту двигуни першого ступеня відключаються на 199-й секунді польоту, коли ракета досягає висоти 250 кілометрів. Відділення першого ступеня від другого відбувається на 202-й секунді.
Після цього включаються двигуни першого ступеня, які повинні забезпечити його м’яку вертикальну посадку на платформу контейнеровоза Stena Freighter (Blue Origin планує переобладнати дане судно) в Атлантичному океані.
Носій New Glenn здатний виводити на низьку навколоземну орбіту до 45 тонн корисного навантаження, а на геостаціонарну – до 13 тонн. Перший ступінь носія допускає використання до 25 разів, а встановлений на нього метановий двигун BE-4 виробництва Blue Origin – до 100 разів. Такий же силовий агрегат отримає перший ступінь ракети Vulcan – заміна носія Atlas 5, перший ступінь якого отримує російські гасові РД-180. Перший політ New Glenn заплановано на 2021 рік.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас