Єврокомісія прийняла позитивне рішення про виділення Україні траншу в 500 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія прийняла позитивне рішення про виділення Україні траншу в 500 млн євро

Казна та Політика
593
Президент України Петро Порошенко повідомив, що Європейська комісія прийняла позитивне рішення про виділення Україні першого траншу Четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС в обсязі 500 млн євро, і подякував ЄК за це рішення.
“Щиро вдячний Єврокомісії за позитивне рішення про виділення Україні першого траншу Четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС в обсязі 500 млн євро”, – написав П.Порошенко у своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.
Глава Української держави додав, що високо цінує особисту підтримку з боку президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера і віце-президента Валдіса Домбровскіса, “про що ми домовилися під час зустрічей в Гельсінкі на початку листопада”.
П.Порошенко назвав таке рішення Єврокомісії “дуже важливим сигналом незмінної підтримки Євросоюзу в умовах останніх викликів з боку російського агресора”.
Згідно з оприлюдненим у п’ятницю вдень повідомленням прес-служби Єврокомісії, Україна виконала необхідні умови для отримання першої виплати програми.
Зокрема, до цих умов належать заходи з активізації боротьби з корупцією, підвищення прозорості реєстрів компаній, підвищення передбачуваності податкового середовища і зміцнення управління державними підприємствами. Також в ЄК відзначили важливість досягнення домовленості з Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо нової угоди.
“ЄС продовжить роботу з українською владою за своїм порядком денним реформ, в тому числі в тих сферах, які пов’язані з черговим траншем програми макрофінансової допомоги. До них належать подальші заходи в боротьбі з корупцією, а також досягнення прогресу в справі створення Вищого антикорупційного суду України, управління державними фінансами, продовження реформ енергетичного і банківського секторів і реформи в галузі соціальної політики”, – пояснили в ЄК.
В Єврокомісії поінформували, що завдяки першому траншу загальна сума макрофінансової допомоги досягла EUR3,3 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас