Українців обрали для роботи в NASA. Маску відмовили — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українців обрали для роботи в NASA. Маску відмовили

Фондовий ринок
6141
Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору обрало 9 космічних компаній, які будуть конкурувати за контракти на $2,6 млрд з розробки технологій для досягнення і вивчення Місяця. Про це повідомляє CNBC.
У фінальному списку присутня компанія Firefly Aerospace Inc. Її засновник і директор – виходець з України Максим Поляков. У травні 2018 року компанія відкрила R&D-центр в Дніпрі, де працює близько 120 осіб. Місцеве відділення займається дослідженнями і вивченням експериментальних розробок у сфері технічних наук.
“Ця контрактна нагорода визнає життєздатний технічний підхід Firefly для доставки корисних даних NASA і інших комерційних вантажів на поверхню Місяця, а також життєздатність його бізнес-плану і фінансових ресурсів для розробки системи CLPS Firefly”, – сказав генеральний директор Firefly доктор Том Маркусик в прес-релізі.
NASA скоротило список з більш ніж 30 зацікавлених компаній, серед яких були заявки від SpaceX, Blue Origin і корпорації Sierra Nevada. Крім Firefly Aerospace агентство відібрало Lockheed Martin, Astrobotic, Masten Space Systems, Moon Express, Draper, Intuitive Machines, Deep Space Systems.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас