AR-окуляри дозволять сліпим людям розуміти, що є перед ними (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

AR-окуляри дозволять сліпим людям розуміти, що є перед ними (відео)

Технології&Авто
551
Компанія Caltech на базі окулярів віртуальної і доповненої реальності Microsoft HoloLens розробила VR-/AR-помічника для людей з вадами зору та сліпих людей CARA.
Про це пише Engadget.
Використовуючи комп’ютерний зір і ідентифікацію об’єктів у просторі, окуляри CARA дозволять людям зі слабким зором розуміти, що є перед ними. Пристрій зможе сказати людям, що перед ними стілець, стіл або двері. Чим вищий голос, тим ближче об’єкт до людини.
При цьому окуляри налаштовані на три режими. Перший режим пояснить користувачеві знаходження речей, на які той дивиться. Другий режим – сканування – дозволить зрозуміти, який вигляд має кімната, де саме стоять речі і якого вони кольору. А третій режим дозволить сконцентруватися тільки на одному об’єкті.
Видання відзначає, що поки цю технологію навряд чи можна зустріти на кожній людині з вадами зору, однак у неї є величезний потенціал. Зараз інженери мають намір навчати штучний інтелект нових предметів, щоб слабозряча людина могла спокійно прийти в продуктовий магазин і зрозуміти, що є на полицях.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас