Amazon запустила сервіс для обміну даними з супутниками AWS Ground Station — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon запустила сервіс для обміну даними з супутниками AWS Ground Station

Технології&Авто
260
Компанія Amazon представила сервіс AWS Ground Station, за допомогою якого власники власних супутників і кубітів зможуть обмінюватися інформацією з базовими станціями Amazon.
На сьогоднішній день запуск невеликого супутника-кубіта в космос не є дуже дорогим проектом, завдяки розвитку приватних космічних компаній. Однак важливо, що після запуску необхідна потужна базова станція, яка дозволить обмінюватися даними з супутниками. Найчастіше маленькі компанії і університети, яким вдалося запустити власні кубіти, не будують станції, а укладають контракти з уже існуючими.
Компанія Amazon вирішила вийти на цей ринок і представила сервіс, який дозволяє власникам супутників використовувати базові станції компанії. Антени цих станцій дозволяють зв’язуватися з супутниками на низьких і середніх навколоземних орбітах, що передають дані в S-, X- і УВЧ-діапазонах.
Amazon пропонує зарезервувати точну дату передачі даних із супутником за шість місяців, проте сплатити тільки час передачі даних. Вартість використання сервісу не розкривається, мабуть, це буде залежати від конкретного замовника.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас