Україну можуть наповнити бюджетні білоруські електрокари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україну можуть наповнити бюджетні білоруські електрокари

Технології&Авто
4907
Білорусь найближчим часом почне серійне виробництво свого власного бюджетного електромобіля. Його ціна складе приблизно 15 000 доларів. Білоруські електрокари повинні з’явитися і в Україні.
Перший білоруський електрокар (його назва, до речі, поки ще не відома) буде випускати Національна академія наук. Цей науково-освітній заклад має свою виробничу базу. Автомобіль створений на платформі китайського Geely SC7, який дебютував торік. Китайську «начинку» прибрали, замінивши її білоруськими автокомпонентами.
Тобто електрична силова установка у першого білоруського електромобіля – білоруська. Для Білорусі це великий крок вперед в галузі «зелених» технологій.
На жаль, джерела не повідомляють технічні характеристики першого білоруського електрокара. Не відомий його запас ходу. Думаємо, що запас ходу не дуже великий. Проте, головне, що білоруси активно розвивають цей напрямок. До того ж, мова йде про бюджетний автомобіль з електричною силовою установкою, вартістю близько 15 000 доларів. В Україні така машина могла б користуватися непоганим попитом.
До речі, якщо ви не любите переплачувати – вибирайте спеціальні кредитні картки для автомобілістів прямо у нас на порталі. Картки для водіїв дозволяють отримувати еешбек і додаткові знижки на АЗС.

Обрати картку 🚗

За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас