Bloomberg назвав країну-лідера в рейтингу ринків, що розвиваються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bloomberg назвав країну-лідера в рейтингу ринків, що розвиваються

Світ
1998
Лідером рейтингу ринків, що розвиваються, опублікованого агентством Bloomberg, стала Малайзія.
Росія посіла друге місце, піднявшись на п’ять позицій в порівнянні з подібним рейтингом, підготовленим півроку тому.
Порівняльний показник поточної ситуації та перспектив економічного розвитку 20 країн з ринками, що розвиваються, розраховувався на основі таких факторів, як прогноз зростання ВВП в 2018 і 2019 роках, стан рахунку поточних операцій, суверенного кредитного рейтингу, валютних резервів, стану ринків акцій і облігацій.
Третє місце в нинішньому рейтингу займає Китай (четверте місце півроку тому), четверте – Філіппіни (друге роком раніше), п’яте – Колумбія (п’ятнадцятого), шосте – Таїланд (одинадцята), сьоме – Польща (шосте), восьме – Мексика (дванадцята), дев’яте – Чилі (тринадцята), десяте – Південна Корея (восьме). На останньому, 20-му місці в рейтингу розмістилася Туреччина, яка помітно погіршила своє становище в рейтингу через зниження курсу ліри і рекордну інфляцію – півроку тому країна перебувала на 5-му рядку.
Україна в рейтингу не представлена.
“Більш пильна увага тепер приділяється перспективам економічного зростання кожної з країн, що розвиваються, на тлі послідовного зростання ставок. Інвестори також вивчають, як на кожну з країн впливають складності в торгівлі між США і Китаєм. Вони продовжать більш вибірково підходити до інвестицій, з огляду на сформовані обставини “, – зазначає глава відділу компанії SBI Securities з інвестиційних фондів і цінних паперів з фіксованим доходом Цутомі Сома.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас