До 2050 року ЄС має намір побудувати економіку з нульовими вуглецевими викидами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2050 року ЄС має намір побудувати економіку з нульовими вуглецевими викидами

Світ
491
Єврокомісія (ЄК) опублікувала стратегію побудови економіки з нульовими вуглецевими викидами до 2050 року, на що їй знадобиться до €290 млрд додаткових інвестицій на рік.
Документ представили на брифінгу в Брюсселі заступник голови Єврокомісії у справах Енергосоюз у Марош Шефчович і єврокомісар з енергетики і кліматичних змін Мігель Аріас Каньєте.
«Євросоюз має залишатися в перших рядах у світі у скороченні вуглецевих викидів. Мета створення до 2050 року економіки з нульовими викидами відповідає цим амбіціям, – заявив Марош Шефчович. – Для досягнення цієї мети нам буде потрібно інвестувати додатково від €175 морд до €290 млрд на рік, але ця сума лише здається великою, в дійсності це незначний відсоток від енергетичних витрат Євросоюзу. Ми можемо купувати енергоресурси і спалювати їх, або ми можемо створити власну альтернативну енергетику».
У свою чергу єврокомісар Каньєте виклав основні напрямки роботи з ліквідації вуглецевих викидів. «Ми визначили шість основних будівельних блоків, які дозволять досягти цієї мети», – підкреслив Каньєте.
По-перше, мова йде про декарбонізацію енергетики, до 2050 року Єврокомісія планує отримувати до 80% всієї енергії з альтернативних джерел. По-друге, треба значно підвищити ефективність використання енергії в усіх сферах економіки. Третій і четвертий блоки присвячені скороченню викидів у промисловості і на транспорті відповідно.
П’ятий блок присвячений ефективному використанню землі в Євросоюзі. Крім традиційного харчового виробництва земля матиме підвищене значення для вирощування біомаси для подальшої переробки на біодизель. Однак ще одним ключовим елементом використання землі є розширення площ для висадки лісів, необхідних для природної регенерації вуглецю в атмосфері. Нарешті, останній, шостий блок присвячений розвитку технічних і біологічних систем уловлювання вуглецевих викидів.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас