Родинам полонених моряків запропонували виплатити по 100 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Родинам полонених моряків запропонували виплатити по 100 тис. грн

Казна та Політика
946
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова запропонувала внести зміни до постанови щодо порядку надання допомоги політв’язням, включивши туди також військовополонених, і виділити родинам полонених моряків по 100 тис. грн.
Про це вона сьогодні сказала журналістам після засідання уряду.
За словами Омбудсмена, в Україні діє програма підтримки надання родинам політв’язнів держдопомоги, якою передбачено на родину 100 тис. грн.
“Згідно з постановою уряду, яка зараз діє щодо політв’язнів, на них приймається рішення комісії, яка створена при МінТОТ, це 100 тис. І вони самі ці 100 тис. грн використовують. Я внесла таку пропозицію (пропозиція до уряду для внесення змін до постанови щодо допомоги політв’язнів включити і військових полонених – ред.)”, – сказала вона.

Довідка finance.ua

  • 25 листопада у районі Керченської протоки стався російський збройний напад та захоплення українських військових катерів “Бердянськ”, “Нікополь” та буксира “Яни Капу”, які здійснювали морський перехід з порту Одеса до порту Маріуполь – з Чорного в Азовське море, також були поранені та захоплені у полон члени їхніх екіпажів.
  • У Генштабі ЗСУ заявили, що загалом йдеться про 23 особи – троє поранених, які перебувають у міській лікарні імені Пирогова у місті Керчі, і ще 20, які перебувають у різних місцях, які не відомі. Частину з військових засудив підконтрольний РФ “суд” в окупованому Криму.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас