Nokia і Oppo підписали багаторічну патентну угоду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nokia і Oppo підписали багаторічну патентну угоду

Фондовий ринок
288
У понеділок, 26 листопада, фінський виробник телекомунікаційного обладнання Nokia оголосив про укладення патентно-ліцензійної угоди з китайським виробником смартфонів Oppo.
За умовами домовленості, Oppo буде перераховувати певну суму грошей за використання патентів Nokia протягом декількох років. Фінансові та інші аспекти угоди не розкриваються.
“Oppo є одним з лідерів ринку смартфонів, тому ми дуже раді прийняти компанію до лав ліцензіатів Nokia. Ця угода ще раз підтверджує значимість нашої глобальної ліцензійної програми”, – заявила голова підрозділу Nokia Technologies Маріа Варселлона (Maria Varsellona).
Крім Oppo, подібні ліцензійні угоди Nokia уклала з багатьма іншими виробниками смартфонів, в тому числі з Samsung. Остання з 1 січня 2019 року почне виробляти відрахування на користь Nokia за використання патентів, пов’язаних з технологіями мобільного зв’язку. Nokia і Samsung уклали цей договір після того, як компанії залагодили тривалу патентну суперечку.
У структурі Nokia Technologies, що відповідає за ліцензування технологій і розробку споживчих пристроїв, в третьому кварталі 2018 року зареєстровано оборот на рівні 351 млн євро, що на 27% показника річної давності. Операційний прибуток тут знизився на 26% і склав 290 млн євро.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас