Ходячому роботу SpotMini зробили руки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ходячому роботу SpotMini зробили руки

Технології&Авто
316
Компанія Youbionic розробила електромеханічні руки, адаптовані для встановлення на робота SpotMini, виробленого компанією Boston Dynamics. Файли, необхідні для самостійного 3D-друку деталей рук, продаються на сайті компанії.
SpotMini — це чотириногий ходячий робот, вироблений компанією Boston Dynamics. Його нова версія, представлена в кінці 2017 року, стала першим серійним роботом компанії, який надійде в продаж в 2019 році. Ще однією особливістю робота стало те, що на його спині розташовується кріплення з інтерфейсами, що дозволяє підключати до робота додаткове обладнання.
Сама Boston Dynamics розробила для підключення через це кріплення роботизований маніпулятор для захоплення предметів, проте інженери зазначили, що до робота можна підключати і обладнання сторонніх розробників. Компанія Youbionic, яка протягом кількох років розробляє електромеханічні руки, в тому числі і подвійні, представила нову версію свого маніпулятора, призначену для використання разом з роботом SpotMini. Він складається з корпусу, з яким з’єднані дві руки, які за своєю конструкцією аналогічні до людських. Більша частина рук складається з пластикових деталей, які друкуються на 3D-принтері. Крім того, в руках використовується безліч лінійних електричних актуаторів, що забезпечують рух елементів рук і корпусу.
Компанія вирішила не продавати безпосередньо готову конструкцію, а замість цього підготувала файли формату STL, що містять моделі, придатні для друку на 3D-принтері. Як зазначає розробник, завдяки цьому користувачі можуть адаптувати моделі для свого конкретного застосування. Вартість файлів становить 179 доларів
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас