Москва відмовилася визнавати виграш Ощадбанку на $1,3 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Москва відмовилася визнавати виграш Ощадбанку на $1,3 млрд

Фондовий ринок
3039
Москва не визнала позитивне рішення гаазького арбітражу за позовом українського державного Ощадбанку про компенсацію збитків на $1,3 млрд у зв’язку із втраченими в Криму інвестиціями.
Про це повідомили в прес-службі Міністерства юстиції Росії.
“Російська Федерація не визнає рішення міжнародного арбітражу при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі, винесене 26 листопада 2018 року, у зв’язку з відсутністю у арбітражу юрисдикції на розгляд позову Державного ощадного банку України до РФ”, – йдеться в повідомленні.
Там також додали, що Мін’юст Росії вживатиме всіх необхідних заходів для забезпечення представлення та захисту інтересів РФ у зв’язку з винесенням зазначеного арбітражного рішення.
Напередодні Ощадбанк розповсюдив повідомлення, що арбітражний суд в Парижі прийняв рішення задовольнити вимогу про компенсацію збитків установи в зв’язку з втраченими в Криму інвестиціями.
Рішення є остаточним і обов’язковим для сторін. Сторони зобов’язані виконувати арбітражне рішення без зволікання. Крім суми відшкодування в $1,3 млрд будуть також нараховуватися відсотки з моменту винесення рішення до моменту фактичної компенсації. Ощадбанк є першою компанією, 100% акцій якої належать державі, і першою банківською установою, яка виграла справу проти Російської Федерації щодо збитків, отриманих в результаті анексії Криму.
В цілому обсяг позовної заяви Ощадбанку проти Російської Федерації з усіма додатками склав понад 30 тис. Сторінок. Арбітражний розгляд почалося в січні 2016 року, а слухання в Парижі – в березні 2018 року.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас