Fitch вдруге за місяць погіршив прогноз ціни Brent на 2019 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch вдруге за місяць погіршив прогноз ціни Brent на 2019 рік

Енергетика
1780
Fitch Solutions, підрозділ міжнародного рейтингового агентства, знизив свій прогноз ціни нафти еталонної марки Brent на наступний рік вдруге за цей місяць, відзначивши “погіршення фундаментального прогнозу, багато в чому викликане пом’якшенням позиції США щодо Ірану”.
Тепер агентство очікує, що північноморська нафта буде коштувати в середньому $75 за барель в наступному році, а не $81 за барель, як очікувалося на початку листопада, коли прогноз був знижений з $82 за барель.
Прогноз для WTI було погіршено до $69 з $75 за барель.
Як повідомлялося, раніше влада США зробила виняток для восьми країн, включаючи Індію і Японію, дозволивши їм продовжити закупівлі іранської нафти.
“Наша думка щодо попиту і пропозиції не зазнала радикальних змін, однак баланс у світі тепер швидше схиляється до надлишку палива на ринку”, – йдеться в повідомленні Fitch.
На думку експертів консалтингової компанії FGE, для того, щоб підтримати ринок, країнам ОПЕК+ потрібно прийняти рішення про скорочення сукупного видобутку на 1,3 млн барелів на добу (б/д). При цьому картелю потрібно не тільки повідомити про скорочення видобутку, але і зробити це переконливо, вважає глава компанії Ферейдун Фешаракі.
Якщо цього не зробити, Brent може впасти до $50 за барель, WTI – до $40 за барель. Шанси на успіх експерти FGE оцінюють в 50%.
Аналітики Societe Generale переконані, що на зустрічі у Відні 6 грудня ОПЕК+ прийме рішення зменшити нафтовидобуток на 1 млн б/д або більше. “Це потрібно для того, щоб уникнути значного надлишку палива на ринку в 2019 році і утримати ціни в бажаному діапазоні в $70-80 за барель”, – йдеться в звіті банку.
За прогнозом Societe Generale, Brent в першому кварталі 2019 року коштуватиме $71 за барель і подешевшає до $70 за барель у другому кварталі. В цілому в найближчі місяці контракт буде торгуватися в діапазоні від $65 до $82 за барель, вважають аналітики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас