Трамп готовий обкласти додатковими митами весь імпорт китайських товарів у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп готовий обкласти додатковими митами весь імпорт китайських товарів у США

Світ
594
Президент США Дональд Трамп перед зустріччю з головою КНР Сі Цзіньпіном заявив про готовність ввести додаткові ввізні мита практично для всіх товарів, що імпортуються з Китаю.
В інтерв’ю The Wall Street Journal він повторив літні заяви про підвищення мита з 10% до 25% для товарів з Китаю вартістю $200 млрд на рік і нові мита для $267 млрд імпорту за ставкою 10% або 25%.
Ринки відреагували на нові загрози американського президента на адресу Китаю невеликим зниженням акцій в Азії і зміцненням захисних валют. Однак істотного падіння не спостерігається: схоже, інвестори і аналітики навчилися сприймати слова Д. Трампа як тактику ведення переговорів з метою домогтися більш значних поступок.
“Я маю намір додатково ввести мита на товари вартістю $267 млрд, якщо угоду не буде укладено”, – заявив Д.Трамп журналістам WSJ.
Він додав, що “вкрай малоймовірно”, що він утримається від того, щоб підвищити мита на китайські товари вартістю $200 млрд з 10% до 25%, про що просила китайські сторона, якщо не буде “прориву”. Ці заходи вже схвалені, але набрання ними чинності очікувалося з 1 січня 2019 року.
“Китай повинен відкрити країну для конкуренції з боку США”, – підкреслив американський президент, назвавши цю умову головною для укладення будь-якої торговельної угоди з Пекіном.
В ході інтерв’ю Д.Трамп також говорив про можливість введення ввізних мит на продукцію Apple китайського складання, включаючи смартфони iPhone і ноутбуки MacBook. У червні президентська адміністрація обіцяла Apple зробити виняток для її продукції. Якщо ж цього винятку не буде, компанія буде змушена піднімати і без того високі ціни, що може означати погіршення продажів і фінансових показників, пише MarketWatch.
Як повідомлялося, тема торговельних розбіжностей між США і Китаєм стане однією з важливих під час зустрічі Д. Трампа з головою КНР Сі Цзіньпіном на полях G20. Американський президент на минулому тижні не виключив, що певні домовленості можуть бути досягнуті
Саміт “двадцятки” пройде в Аргентині 30 листопада – 1 грудня.

Довідка finance.ua:

  • З літа вже діють 25-відсоткові мита США на імпорт з Китаю товарів вартістю $50 млрд на рік (і заходи Пекіна у відповідь на них).
  • З 24 вересня США ввели мита на китайські товари вартістю $200 млрд за ставкою 10% з наміром підняти її до 25% з початку наступного року.
  • У 2017 році США імпортували з Китаю товари майже на $506 млрд, разом з послугами обсяг імпорту склав $522,9 млрд.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас