НБУ терміново збирає голів найбільших банків (оновлено) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ терміново збирає голів найбільших банків (оновлено)

Казна та Політика
4896
Правління Національного банку України (НБУ) на чолі з головою Яковом Смолієм проводить позачергову зустріч з керівниками найбільших 40 банків країни, повідомляється на веб-сайті НБУ.
Прес-служба НБУ повідомила про це.
“Зустріч присвячена, зокрема, підготовці банківського сектору до роботи в умовах воєнного стану в разі його можливого введення”, – вказано в повідомленні.
Нацбанк нагадує, що Рада національної безпеки і оборони (РНБО) в понеділок одностайно підтримала пропозицію Президента Петра Порошенка ввести воєнний стан терміном на 60 діб. Відповідне рішення підлягає розгляду Верховною Радою в цей день
Разом з тим, НБУ не бачить ризиків для безперебійної роботи банківського сектору в разі введення воєнного стану.
“Ліквідність банківського сектору становить близько 75 млрд грн, що є достатнім рівнем для належного та безперебійного функціонування системи”, – цитується в повідомленні Я. Смолій.
Отже, Національний банк не має підстав для введення адміністративних заходів на грошово-кредитному та валютному ринках.
“За потреби банки можуть користуватися, як і раніше, стандартними інструментами підтримки ліквідності і інструментом екстреної підтримки ліквідності. Також ми продовжуємо уважно стежити за розвитком ситуації на валютному ринку і готові здійснювати валютні інтервенції у разі необхідності, щоб не допускати різких стрибків курсу під тиском психологічних факторів. НБУ має для цього достатньо ресурсів та інструментів”, – сказав Я. Смолій.
Топ-менеджери українських банків підтвердили готовність забезпечувати безперебійне проведення платежів, інкасації та поповнення банкоматних і термінальних мереж.
Правління Нацбанку закликало учасників ринку докласти максимум зусиль для забезпечення роботи банківського сектору в робочому режимі і мінімізації можливих ризиків в умовах воєнного стану.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас