JP Morgan знизив прогноз щодо цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

JP Morgan знизив прогноз щодо цін на нафту

Енергетика
1536
Американський банк JP Morgan значно знизив прогноз щодо цін на нафту – з $83,5 за барель до $73 на 2019 рік і до $63 в 2020 році.
За словами глави підрозділу JP Morgan з нафти і газу в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні Скотта Дарлінга, банк переглянув свій прогноз в числі іншого через очікування, що запаси енергоносіїв в Північній Америці будуть зростати в другому півріччі 2019 року, а також розуміння, що пропозиція перевищить попит в наступному році.
Зараз галузь очікує рішень, які будуть прийняті в ході найближчої зустрічі країн-членів ОПЕК+, – вона відбудеться 6 грудня.
Раніше в червні країни ОПЕК+ погодили збільшення нафтовидобутку на 1 млн бар./добу.
На думку пана Дарлінга, щоб стабілізувати ринок, вони повинні знизити видобуток на 1,2 млн бар./добу і підтримувати на такому рівні протягом всього наступного року.
Цього року ціни на нафту зростали в першу чергу в зв’язку з введенням санкцій стосовно Ірану, але з початку листопада ціни на нафту впали вже на 30%.
«Американська політика зіграла свою роль… але в основному справа в співвідношенні попиту та пропозиції», – вважає пан Дарлінг.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас