У Китаї встановлять сотні тисяч міні-клінік зі штучним інтелектом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї встановлять сотні тисяч міні-клінік зі штучним інтелектом

Світ
815
У клініці-будці алгоритм вислухає скарги пацієнта і зв’яжеться з колегою-людиної для консультації. Проект задумала гонконгська компанія Ping An Good Doctor – найбільший провайдер телемедичних послуг в Китаї.
Як повідомляє South China Morning Post, Ping An Good Doctor планує встановити по всій країні сотні тисяч автономних міні-клінік розміром з телефонну будку. Кожна з них буде обладнана ШІ-лікарем, який проаналізує скарги пацієнта, введені в письмовому або голосовому вигляді. Потім алгоритм відправить зібрану інформацію колезі-людині, який поставить діагноз і випише рецепт. Купити необхідні ліки можна буде в торговому автоматі, не виходячи з міні-клініки.
Стартап Ping An Good Doctor був заснований в 2014 році. У 2015 році на ринок вийшов мобільний додаток для спілкування з лікарями, обміну інформацією з іншими пацієнтами і купівлі ліків, косметики і сертифікатів на надання медпослуг.
Наразі в додатку зареєструвалося 228 млн користувачів, з яких кожен місяць активні 48,6 млн. Консультації їм дають понад 5000 лікарів, з яких 1037 безпосередньо входять до команди Ping An Good Doctor.
За кілька років додаток зібрав понад 300 млн звітів про онлайн-консультації, які допомогли розробити медичний ШІ.
Створення ШІ-клінік обійдеться в $4300 за кожну. Це значна сума для компанії, яка залишається збитковою, хоча і скорочує втрати. Проте, засновник Ping An Good Doctor Ван Тао вірить в успіх проекту і сподівається, що він забезпечить жителям Китаю доступ до якісної медицини.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас