Страховики продали 100 тисяч е-полісів ОСЦПВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страховики продали 100 тисяч е-полісів ОСЦПВ

Фінтех і Картки
587
Українські страховики вже продали перші 100 тисяч полісів електронної автоцивілки.
Про це на FinRetail 2018 повідомив член Нацкомфінпослуг Олександр Залєтов.
Він нагадав, що водії отримали можливість купувати не паперові, а електронні поліси обов’язкового страхування цивільної відповідальності автовласників з лютого 2018 року.
«Компанії дуже активно розвивають цей напрямок. І перші 100 тисяч клієнтів у нас вже є», – зазначив Залєтов.
Він також розповів, що зараз завершується процес внесення змін до ПДР і до низки законодавчих актів. Відтак, наступного року водіям не знадобляться навіть роздруківки полісів, які зараз їм рекомендують мати при собі.
За допомогою е-полісів власники транспортних засобів можуть крім традиційного способу придбання поліса автоцивілки, укладати договори через інтернет і отримувати електронні поліси страхування. Завдяки впровадженню електронного полісу спростилася можливість перевірки його наявності з боку поліції, яка зможе це зробити завдяки доступу до централізованої бази даних МТСБУ.
Також, після реєстрації всіх полісів у базі, ймовірність придбання поліса у шахраїв зводиться до мінімуму, а споживачі фінансових послуг отримують додаткові гарантії майбутніх виплат.
Маючи електронний договір, водію не обов’язково мати при собі його паперову версію. Перевірка валідності поліса здійснюється співробітниками Національної поліції за реєстраційним номером автомобіля, або за номером самого договору. Сама перевірка здійснюється в режимі онлайн за допомогою планшета. Паперовий поліс має рівну з ним юридичну силу.
До речі, якщо ви часто за кермом, економте свій час і гроші – вибирайте і замовляйте для себе спеціальну картку для водіїв прямо на Finance.ua

Картки на вибір 🚘

За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас