Гройсман очікує, що фонд енергоефективності розпочне свою роботу в II кварталі 2019 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман очікує, що фонд енергоефективності розпочне свою роботу в II кварталі 2019 року

Енергетика
202
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман очікує, що державний фонд енергоефективності розпочне свою роботу в II кварталі 2019 року.
“Ми очікуємо, що в II кварталі державний фонд енергоефективності запрацює”, – заявив В. Гройсман в ході години запитань до уряду у Верховній Раді в п’ятницю.
Він підкреслив, що уряд бачить величезний потенціал в роботі цього фонду, де буде акумулюватися місцевий ресурс. Прем’єр припустив, що “це буде близько 10 млрд грн і більше, які будуть доступні для заходів з енергоефективності для всієї країни”.
Водночас віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко вважає, що фонд може почати працювати вже до кінця I кварталу 2019 року. “Ми розраховуємо, що це відбудеться вже до кінця першого кварталу”, – сказав він.
Віце-прем’єр зазначив, що створення Фонду енергоефективності проходить прозоро, з дотриманням всіх необхідних процедур.
Він також нагадав, що членами наглядової ради фонду енергоефективності вже стали Анджей Райкевич (Польща) та Юлія Сабатюк (Україна).
Г. Зубко повідомив, що уряд направить двох своїх представників до наглядової ради Фонду, і “головне – очікуємо представника Європейського Союзу”.
Віце-прем’єр-міністр також очікує, що Україна до кінця нинішнього року отримає 50 млн євро в мультидонорський фонд для фінансування проектів.
“Ми зараз відпрацьовуємо питання, щоб запустити перші десять пілотних проектів разом з мультидонорським фондом вже за процедурою фонду”, – сказав Г. Зубко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас