Мінсоцполітики оприлюднило свій проект монетизації субсидій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінсоцполітики оприлюднило свій проект монетизації субсидій

Казна та Політика
595
Міністерство соціальної політики України оприлюднило проект постанови про надання житлових субсидій населенню в грошовій формі.
Відповідний проект рішення розміщено на офіційному сайті Мінсоцполітики.
Згідно з проектом документа, з 1 травня 2019 року українці, які отримували субсидію в нинішньому опалювальному сезоні (2018-2019 років), в грошовій формі її зможуть отримати тільки після того, як подадуть нові заяви і декларації, де обов’язково буде вказано номер мобільного телефону.
Зокрема, громадянину потрібно написати заяву про призначення житлової субсидії в грошовій формі через “Ощадбанк”.
Раніше в Мінсоцполітики повідомляли, що оскільки в Україні субсидію отримує майже половина українських сімей, миттєво монетизувати допомогу для кожного буде складно. Тому було запропоновано провести монетизацію в три етапи.
У Мінсоцполітики уточнили, що правила надання житлових субсидій не змінюються, а розмір допомоги і в подальшому залежатиме тільки від розміру витрат на комуналку і від доходів громадян. Змінюється тільки алгоритм її виплати.
При цьому заступник начальника Департаменту енергоефективності “Нафтогазу” Олексій Хабатюк прокоментував цей проект.
“Мінсоцполітики опублікував проект постанови про монетизацію житлових субсидій. Але монетизації там знову немає. Там є все – і транзитні рахунки в “Ощадбанку”, і монетизація залишків, а ось монетизації субсидій немає. А ще підвищення ліквідності “Ощадбанку” і “оголення” рахунку Казначейства”, – заявив представник “Нафтогазу”.
“Схема роботи десь така:
1. Всі гроші заганяються Мінсоцом на так званий “рахунок для виплати житлових субсидій” в “Ощадбанку”. Це єдиний рахунок для всіх субсидіантів.
2. “Ощадбанк” одним платежем переганяє кошти з рахунку для виплати житлових субсидій на рахунок постачальника комунальної послуги.
3. Надавач послуги розкидає гроші з п.2 по особових рахунках субсидіантів в якості оплати за ЖКП”, – пояснив він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас