Депутати внесли зміни до Податкового кодексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати внесли зміни до Податкового кодексу

Казна та Політика
1369
Верховна рада вранці 23 листопада схвалила в другому читанні законопроект №9260 Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо поліпшення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів.
Закон, зокрема, з 1 липня 2019 року збільшує на 9% ставки акцизного податку на тютюнові вироби.
При цьому встановлюється нульова ставка акцизного податку на спирт етиловий, що використовується для виробництва харчового оцту, парфюмерно-косметичної продукції та продукції технічного призначення.
З 1 січня 2019 року підвищується ставка екологічного податку за викиди двоокису вуглецю стаціонарними джерелами.
Також встановлено, що з 1 січня 2019 року до 31 грудня 2019 року (включно) до ставки рентної плати за користування надрами для видобутку залізної руди застосовується коефіцієнт, що дорівнює 1,1.
На 50% збільшуються ставки рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів.
Крім того, в проекті закону пропонується підвищити контроль за обігом пального.
Закон знижує поріг безподаткових пересилань для фізичних осіб з 150 до 100 євро. Норму планують застосовувати повною мірою після перехідного періоду, який триватиме з 1 січня до 30 червня 2019 року.
Також передбачено визнати податковими агентами операторів поштового зв’язку, експрес-перевізників, які будуть здійснювати нарахування та сплату податкових зобов’язань з ПДВ в бюджет.
Нагадаємо, законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України Рада прийняла за основу в першому читанні 8 листопада. Після низки невдалих голосувань документ підтримали 233 депутати.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас