Нафта продовжує падіння, завершує в мінусі 7-й тиждень поспіль, Brent біля $62 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта продовжує падіння, завершує в мінусі 7-й тиждень поспіль, Brent біля $62 за барель

Енергетика
545
Ціни на нафту еталонних марок продовжують падіння в ході азіатських торгів у п’ятницю, ринок глибоко перепроданий.
В цілому інвестори, як і раніше, побоюються надлишкової пропозиції нафти на світовому ринку при деякому ослабленні зростання попиту.
Січневий ф’ючерс на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures 23 листопада опустився на $0,56 (0,89%) – до $62,04 за барель. За підсумками сесії в четвер Brent впала на $0,88 (1,39%), до $62,60 за барель.
Контракт на нафту WTI з постачанням в січні на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) подешевшав на $1,28 (2,34%) – до $53,35 за барель. Напередодні торги в США не проводилися у зв’язку зі святкуванням Дня подяки, а середу WTI завершила на позначці $54,63 за барель. У п’ятницю сесія буде коротшою, ніж зазвичай.
З минулої п’ятниці котирування ф’ючерсу на Brent впало на 7%, на WTI – на 6,5%. Тижневе зниження ціни стане вже сьомим поспіль.
На думку головного сировинного стратега Saxo Bank Оле Ханесена, різке падіння цін на нафту – черговий приклад повернення екстремальної волатильності.
“Коли пил осяде, ми вважаємо, що ринок дійде висновку про надмірність розпродажу, як це було з висновком про зростання, коли нафта перевищила $80 за барель на початку жовтня”, – зазначає експерт.
Поштовхом до відновлення ринку може стати зустріч ОПЕК 6 грудня, додаткову підтримку надасть сезонне збільшення попиту з боку НПЗ.
Якщо Brent подужає повернення до $70 за барель, то до кінця року вона може подорожчати до $75 за барель, вважає О.Ханесен.
Інвестбанк JPMorgan знизив прогноз цін на 2019 рік через ослаблення попиту і зростання видобутку: за оцінками аналітиків, Brent коштуватиме в середньому $73 за барель, а не $83,5, як очікувалося раніше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас