У Китаї створили диспетчерську для дронів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї створили диспетчерську для дронів

Світ
148
Адміністрація цивільної авіації Китаю в місті Шеньчжень провінції Гуандун запустила в пілотному режимі автоматизовану диспетчерську систему для дронів.
Як повідомляє Сіньхуа, система забезпечує швидке схвалення польотного плану безпілотника, коригування маршрутів в режимі реального часу, а також швидку ідентифікацію дронів.
Оператори безпілотників в Шеньчжені можуть зареєструватися в системі і подавати заявки на політ за допомогою порталу UTMISS.
Поступове зниження вартості легких цивільних безпілотників призводить до того, що таких апаратів стає все більше і більше. Фахівці вважають, що в найближчому майбутньому безпілотників стане досить багато, щоб вони почали бути небезпечними для пілотованих літальних апаратів та інших дронів. Це означає, що в найближчому майбутньому повинна виникнути потреба в системі, що відстежує і управляє спільними польотами пілотованої і безпілотної авіації.
За словами Ге Сяоміна, директора проекту диспетчерської системи для дронів, яка запрацювала в Шеньчжені, вона може обмінюватися інформацією з системами управління польотами військової та цивільної авіації.
Інші подробиці про запущену в пілотному режимі систему не уточнюються. Зокрема, невідомо, чи вимагає нова система будь-якої модифікації дронів, щоб вони могли виконувати вказівки автоматичного диспетчера.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас