Дані користувачів Amazon опинилися у відкритому доступі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дані користувачів Amazon опинилися у відкритому доступі

Фондовий ринок
338
Найбільший в світі онлайн-рітейлер Amazon через технічну помилку розмістив на своєму сайті у відкритому доступі імена та адреси електронної пошти деяких користувачів.
Про це повідомляє CNBC з посиланням на інформаційні листи.
За даними телекомпанії, користувачі сайту Amazon отримали електронні повідомлення від компанії, в яких попередили, що їхні адреси електронної пошти були “ненавмисно оприлюднені через технічну помилку”.
За словами онлайн-рітейлера, це сталося не з вини користувачів, і їм не потрібно міняти свої паролі або робити будь-які інші дії.
За даними CNBC, у відкритому доступі також виявилися імена деяких користувачів. В Amazon згодом повідомили, що проблему вирішено. “Ми усунули проблему і поінформували користувачів, яких вона могла стосуватися”, – наводить канал заяву компанії.
У компанії не уточнили кількість користувачів, особиста інформація яких виявилася оприлюдненою, проте підкреслили, що електронні системи компанії не піддавалися хакерській атаці і не були зламані.
Як повідомляє CNBC, дізнавшись адресу електронної пошти, зловмисники можуть за допомогою відправки на неї шахрайських повідомлень спробувати отримати доступ до паролів користувачів сайту Amazon.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас