Кабмін затвердив умови надання в 2019 р. держгарантій до 27,3 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив умови надання в 2019 р. держгарантій до 27,3 млрд грн

Казна та Політика
101
Кабінет Міністрів України в доопрацьованому проекті закону “Про Державний бюджет України на 2019 рік” затвердив порядок та умови надання у 2019 році державних гарантій на суму не більше ніж 27,3 млрд грн.
Як зазначається в оприлюдненому на парламентському сайті проекті документа, в 2019 році держгарантії можуть бути надані для забезпечення не більше ніж 80% боргових зобов’язань підприємств-резидентів за кредитами для фінансування інвестиційних проектів або програм, пов’язаних з підвищенням обороноздатності і безпеки держави в обсязі до 5 млрд грн. Останні – за рішенням Кабміну – можуть звільнятися від зобов’язання надавати майнове або інше забезпечення виконання зобов’язань.
Крім того, держгарантії можуть надаватися для забезпечення виконання боргових зобов’язань ПрАТ “Укргідроенерго” за кредитами, що залучаються на проект будівництва Дністровської та Канівської гідроакумулюючих електростанцій. За рішенням Кабміну, “Укргідроенерго” може також звільнятися від зобов’язання надавати майнове або інше забезпечення виконання зобов’язань.
Згідно з документом, держгарантії також будуть надаватися для забезпечення виконання боргових зобов’язань за кредитами (позиками), залученими для фінансування проектів Державної іпотечної установи із забезпечення житлом громадян на умовах іпотечного кредитування або фінансового лізингу, а також за міжнародними договорами на фінансування інвестиційних, інноваційних, інфраструктурних та інших проектів розвитку, які мають стратегічне значення та реалізація яких сприятиме розвиткові національної економіки, проектів, спрямованих на підвищення енергоефективності та зміцнення конкурентних переваг українських підприємств.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас