Нефьодов: 40% всіх перевірок бізнесу закінчується штрафами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нефьодов: 40% всіх перевірок бізнесу закінчується штрафами

Фондовий ринок
987
Контролюючі органи знаходять порушення в 70% перевірок бізнесу, штрафи і санкції застосовуються в 40% випадків.
Про це заявив перший заступник міністра економічного розвитку Максим Нефьодов на зустрічі Європейської бізнес асоціації з керівництвом країни.
Це дуже високий показник, на думку заступника міністра, але торік цифра була ще вищою – порушення були виявлені при 99% перевірок бізнесу.
“Ми навіть жартували, може, варто розформувати всі контролюючі органи і просто відправляти бізнесу “листи щастя”, – зазначив заступник міністра.
Нефьодов нагадав, що в Україні стартувала реформа системи перевірок.
В Україні запрацював спеціальний онлайн-портал, де будь-яка компанія або ФОП може подивитися, чи потрапляють вони в плани перевірок держорганів на 2019 рік. Портал розробив Офіс ефективного регулювання BRDO.
На порталі вже доступні проекти планів перевірок 26 (з 33) контролюючих органів, а також проект комплексного плану перевірок.
Серед цих органів Держекоінспекція, Держпраці, Держслужба з лікарських препаратів, Держгеонадр, Держагентство рибного господарства, Держслужба з надзвичайних ситуацій і Держспоживслужба.
Проте на порталі можна побачити плани перевірок Державної фіскальної служби.
Також на порталі можна дізнатися, коли до компанії або ФОПу прийдуть інспектори Держслужби з питань праці з перевіркою на предмет неформальної зайнятості. Річ у тім, що Держпраці не повинно завчасно планувати ці перевірки, інспектори можуть приходити без попередження.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас