Мінрегіон визначив параметри облаштування паркомісць для людей з інвалідністю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон визначив параметри облаштування паркомісць для людей з інвалідністю

Казна та Політика
180
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України підготувало зміни в державні будівельні норми (ДБН) з метою визначити обов’язкові параметри, деталізовані вимоги і привести конкретні приклади облаштування на відкритих автостоянках паркомісць для людей з інвалідністю.
Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.
«Зараз, згідно з чинним законодавством, на парковках повинні обов’язково передбачати не менше ніж 10% місць для людей з інвалідністю. При їх проектуванні важливо дотримуватися низки обов’язкових вимог. Я кажу про ширину або довжину таких паркомісць. Якщо людина пересувається на візку, то треба, щоб було достатньо місця для виїзду і розвороту цього візка. Тому в новій ДБН про доступність ми деталізуємо вимоги наочними візуальними прикладами, як все повинно бути запроектовано. Щоб не виникало ситуацій, коли спеціальні паркомісця є, але вільно вийти з автомобіля і розмістити візок не можна через замало простору або бордюр, що заважає», – написав він.
Парцхаладзе зазначив, що в проекті нової ДБН визначено, що ширина зони для паркування автомобіля особи з інвалідністю повинна бути не менше ніж 3,5 м.
«Розміри паркувальних місць, розташованих паралельно до бордюру, повинні забезпечувати доступ до задньої частини автомобіля, щоб використовувати пандус або підйомний пристрій. Такі паркомісця повинні бути розміщені не далі ніж 50 м від доступного для осіб з інвалідністю входу в будівлю, при житлових будинках – не далі ніж 100 м. Вони мають бути позначені дорожніми знаками і горизонтальною розміткою відповідно до Правил дорожнього руху з піктограмами міжнародного символу доступності», – написав він.
Мінрегіон визначив параметри облаштування паркомісць для людей з інвалідністю
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас