ЄС розпочинає в Україні проект з реабілітації сховищ радіовідходів за 1,4 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС розпочинає в Україні проект з реабілітації сховищ радіовідходів за 1,4 млн євро

Енергетика
325
В Україні розпочався проект Євросоюзу з підтримки та підвищення безпеки сховищ радіоактивних відходів поблизу п’яти найбільших міст.
Про це повідомила прес-служба представництва ЄС в Україні.
Зокрема, в рамках проекту ЄС планує провести комплексну оцінку безпеки майданчиків з радіоактивними відходами, які експлуатує Державна корпорація “Укрдо Радон” (спеціалізується на транспортуванні і зберіганні радіоактивних відходів, – ред.). Обсяг фінансування проекту – 1,4 млн євро, а розрахований він на три роки.
“Проект сприяє підвищенню безпеки і подальшій реабілітації сховищ радіоактивних відходів, розташованих поблизу Києва, Харкова, Дніпра, Львова та Одеси. Під час проекту буде проведена переоцінка безпеки старих сховищ радіоактивних відходів, розроблені технічні рішення для реабілітації найбільш проблематичних з них”, – зазначили в представництві ЄС.
Як підкреслив Олег Насвіт, перший заступник голови Державного агентства України з управління зоною відчуження, радянські сховища радіоактивних відходів створювалися поблизу густонаселених територій, що неприйнятно згідно з сьогоднішніми стандартами безпеки.
“Цей проект покладе практичний початок робіт з проектування процесу реабілітації таких сховищ і переміщення відходів у Чорнобильській зоні відчуження для безпечного захоронення”, – підкреслив Насвіт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас