Порошенко закликав бізнес до компромісу в питанні податку на зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко закликав бізнес до компромісу в питанні податку на зарплати

Казна та Політика
2850
Президент України Петро Порошенко закликав до компромісу щодо розширення бази оподаткування єдиним соціальним внеском (ЄСВ).
“Це крок, який ми повинні з усією відповідальністю підтримати. Нам необхідно піти назустріч. Тому що ми не можемо говорити про те, що в країні все добре, коли пенсії зростають найменше”, – сказав П.Порошенко під час зустрічі з представниками Європейської бізнес асоціації (ЄБА) у вівторок.
Він нагадав про те, що раніше ставку ЄСВ було скорочено з 38% до 22%.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів 14 листопада затвердив розроблений Міністерством соціальної політики законопроект, який пропонує скасувати верхню межу нарахування ЄСВ і ввести регресивну шкалу його нарахування. Нинішнє законодавство передбачає сплату 22% зазначеного податку з зарплат не вище 15 мінімальних (55,8 тис. грн).
Законопроект же пропонує нараховувати ЄСВ за такою ставкою на зарплати, не вище 25 мінімальних (104 тис. грн), а понад цю суму ввести регресивну шкалу аж до 5% ЄСВ на зарплати, які перевищують 270 розмірів мінімальних зарплат.
ЄБА та Союз українських підприємців зверталися до Верховної Ради і президента з закликом не підтримувати таку ініціативу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас