Нафта відновлюється після обвалу напередодні, Brent торгується біля $63,5 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта відновлюється після обвалу напередодні, Brent торгується біля $63,5 за барель

Енергетика
253
Ціни на нафту еталонних марок намагаються відіграти падіння напередодні, викликане невизначеністю щодо планів ОПЕК щодо скорочення видобутку.
Крім того, падіння у вівторок посилилося через дії найбільших банків, які продавали ф’ючерси в рамках ребалансування своїх позицій на тлі зниження цін, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела на ринку.
Деякі американські нафтовиробники також почали фіксувати прибуток від хеджевих ставок, зроблених раніше в поточному році і торік, кажуть джерела.
Січневі ф’ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчали на $1,05 (1,68%) – до $63,53 за барель. На торгах у вівторок їх ціна впала на $4,26 (6,38%) і становила на закриття $62,53 за барель.
Вартість ф’ючерсу на WTI на січень в електронній сесії на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) збільшилася на цей час на $0,96 (1,8%) – до $54,39 за барель. За підсумками минулої сесії їх ціна впала на $3,77 (6,59%), завершивши торги на позначці $53,43 за барель.
Негативним фактором для нафтового ринку стали заяви президента США Дональда Трампа про те, що Саудівська Аравія “реагує” на його заклики утримати ціни на нафту на низькому рівні. Такі заяви викликали побоювання, що ОПЕК+ може в результаті не домовитися про скорочення видобутку в 2019 році.
Певну підтримку ринку надали несподівані дані Американського інституту нафти (API), які вказали на зниження запасів нафти в США минулого тижня на 1,55 млн барелів. Скорочення запасів фіксується вперше з середини вересня.
Офіційні дані Міненерго будуть оприлюднені в середу, і аналітики в середньому очікують збільшення запасів на 3,45 млн барелів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас